Kasteel van Neerijse

V E R K O O P - V E N T E - S A L E S

home - van oud naar nieuw - plannen - verkoopsdocumenten - geschiedenis - contact - foto album


De werken zijn nagenoeg volledig voltooid tot op de CASCO afwerking van de appartementen. De nieuwe nutsvoorzieningen, water, gas, electriciteit worden tot in de apparte kavels gebracht volgens de bestaande plannen. Alle bewoners hebben individuele tellers.

 

Het kasteel werd, in samenspraak met monumentenzorg, zoveel mogelijk hersteld in zijn oorspronkelijke staat.

De gevel werd gezandstraald en gekaleid volgens het achttiende-eeuws model.

Het zadeldak werd volledig ontmanteld, waarna de structuur werd aangepast en de oude veluxen werden vervangen door nieuwe dakkapellen. Het dak werd geïsoleerd boven de houten structuur en terug voorzien van natuurleien.

 

 

Alle ramen werden vervangen door nieuwe, ontworpen op basis van de oorspronkelijke raamprofielen en voorzien van super isolerend glas en moderne sluitingstechnieken.

 

De oude en nieuwe kapel van vroeger zijn nu de nieuwe terassen.

De grote storende industriële schoorsteen en trap werden afgebroken.



 

Het bijgebouw (vroeger operatiekwartier ten tijde van de kliniek) is nu één grote woning met een terras van 80m².

De kelder kan dienen als eventuele conciergewoning.



 

Alle ramen werden terug opengemaakt of hersteld in de oorspronkelijke staat.


 

Het storende bijgebouw rechts van het gebouw werd afgebroken. Op die plaats werden 9 ondergrondse garages gebouwd met rechtstreekse toegang naar de centrale traphal en de lift. Het kasteel is voorzien van voldoende bezoekersparking

De liftschacht ten tijde van kliniek en hotel werd afgebroken. Er werd een ruime moderne lift geplaatst uitgevoerd met de modernste technieken.

Door de hoge kasteelmuur en de robuuste ijzeren afsluitingen, met 2 automatische poorten en uitgerust met een videofooninstallatie, kunnen de appartementbewoners genieten van privacy en rust. Het park werd voorzien van rustplaatsen, een gemeenschappelijke BBQ, een tennisterrein en een petanquebaan. De boomgaarden werden heraangeplant en 2 groepen damherten bieden op hun manier een bijdrage in het onderhoud van de boomgaard en een groot deel van het park. Het park werd aangepast voor een optimaal comfort en minimale onderhoudskosten. De parkverlichting zorgt voor veiligheid en een gezellige sfeer en de fonteinen, zichtbaar vanuit elk appartement zorgen voor een feeëriek accent. Het park beschikt over een groot aantal natuurlijke bronnen die zorgen voor een voortdurende toevoer van vers water voor de vijver en de damherten.

De evolutie van de gedane werken kan je volgen in ons foto album.

Architect is Marc Bormans.

Veiligheidscoördinatie werd uitgevoerd door Walter Suykens.

home - van oud naar nieuw - plannen - verkoopsdocumenten - geschiedenis - contact - foto album
Webmaster: Kim Suykens