Kasteel van Neerijse

V E R K O O P - V E N T E - S A L E S

home - van oud naar nieuw - plannen - verkoopsdocumenten - geschiedenis - contact - foto album

 

Het Kasteel van Neerijse dateert uit de 18de eeuw en wordt samen met het omliggende domein sinds 1978 beschermd door monumentenzorg.
In 2003 werd het kasteel verkocht aan NV Barones en volledig gerenoveerd tot 9 hoogwaardige kasteel-appartementen (+/- 200m² per app.) Samen met de aangebouwde duplex-woning hebben ze een prachtig uitzicht op de vijver, op het Oostenrijkse koetshuis, het molenhuis en het park.

De promotor van het project is Barones N.V.

De naamloze vennootschap Barones is een projectontwikkelaar, gespecialiseerd in het bouwen en renoveren van hoogwaardige appartementen voor een publiek waarvoor comfort en veilig wonen primeren. Barones kan steunen op vennoten met een rijke ervaring als bouwcoördinator en gespecialiseerd in projectplanning en financieel management.

De veiligheidscoordinatie werd uitgevoerd door Walter Suykens.

De architect is Marc Bormans.

Ligging

Het is gelegen op 7 minuten van Leuven en op 20 minuten van Zaventem en Brussel (zie plan).

Appartementen met een prachtig uitzicht


Vanuit de appartementen heeft men een uniek uitzicht op het kasteeldomein en de groene omgeving. De voorkant van het kasteel geeft uit op de prachtig aangelegde tuin met fonteinen en taxushagen en het fraaie Oostenrijkse koetshuis. De linkervleugel heeft een uniek uitzicht op de kasteelvijver, waar menige reiger zijn maaltijd komt vissen. De appartementen achteraan genieten van het kabbelende water van de IJse en het molenhuis. De rechtervleugel heeft zicht op een monumentaal park met eeuwenoude bomen.

Het Kasteel van Neerijse te midden van 230 hectare natuurgebied

Het kasteel heeft een unieke lokatie, omkaderd door een zee van groen op een boogscheut van het pittoreske centrum van Neerijse. Het is gelegen in een groene oase van 230 ha waar verschillende rivieren stromen zoals de Dijle, de IJse, de Leiegracht en de Molenbeek. Het kasteeldomein is omgeven door het natuurreservaat van de Doode Bemde; een garantie om te kunnen blijven wonen middenin de pure natuur.Vanuit het kasteel kunnen wandelaars een uitstap maken naar de vijvers van de Zoete Waters of naar de kerk van Neerijse met haar twee majestueuze torens.Langs de Prins de Bethunelaan sluiten de fietsers aan bij het uitgebreid traject van de vlaamse fietsroutes.

 

home - van oud naar nieuw - plannen - verkoopsdocumenten - geschiedenis - contact - foto album
Webmaster: Kim Suykens